Dziś na tapecie nasz kulinarny hit! Zupa niezwykle aromatyczna, skomponowana z warzyw najlepszej jakości, starannie dobranych składników , przyprawiona ziołami, muśnięta uśmiechem, okraszona radością i z duuużą dawką gorącego serca, ociekającego pikanterią. Ta fenomenalna zupa to autorskie danie Krzyśka (Rumek), który kocha dobre i treściwe, swojskie jedzonko. Danie świetnie utożsamia się z jego wyjątkowym sposobem bycia, temperamentem, żywiołowością, otwartością oraz tak, jak on rozgrzewa nie tyle brzuchy, co nawet najbardziej zlodowaciałe serca. Nasze serducha dosłownie płoną żywym ogniem, a Wasze? Dajcie koniecznie znać!
Pikantny rumek
Składniki:
- Papryka żółta i czerwona
- Pieczarki
- Cebula
- Ogórki konserwowe
- Czerwona fasola w puszce
- Pomidory z puszki
- Koncentrat pomidorowy
- Pierś z kurczaka
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy wegetą, smażymy na patelni. Dalej- paprykę w większą kostkę, cebulę w piórka, ogórki w paseczki, a pieczarki w talarki. Do garnka wlewamy niewielką ilość wody, do której wrzucamy pieczarki. Następnie do gotujących się pieczarek wrzucamy ogórki, paprykę i chwile gotujemy na małym ogniu. Do powstałej zupy dokładamy kurczaka oraz przesmażoną cebulkę. Mieszając dorzucamy pomidory z puszki, fasolkę, koncentrat, przyprawiamy całość paprykami i bazylią. Jeśli danie jest zbyt gęste można dolać wody. Gotujemy do miękkości warzyw i to na tyle ☺
Uwaga! Jeśli mieszkacie w terenie zabudowanym istnieje spore ryzyko pojawienia się niespodziewanych gości.
SMACZNEGO
A następny post, który czeka w kolejce i niebawem pojawi się na blogu dedykujemy wszystkim amatorom słodkości. Czy są tu chętne łasuchy?
Pozdrawiamy,
Krzysiu, Gosia, Sebastian, Sławek, Bogusław, Paula
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz