czwartek, 22 marca 2018

Pikantny rumek rozgrzewa serca (gulaszowa)

Witajcie!
Dziś na tapecie nasz kulinarny hit! Zupa niezwykle aromatyczna, skomponowana z warzyw najlepszej jakości, starannie dobranych składników , przyprawiona ziołami, muśnięta uśmiechem, okraszona radością i z duuużą dawką gorącego serca, ociekającego pikanterią. Ta fenomenalna zupa to autorskie danie Krzyśka (Rumek), który kocha dobre i treściwe, swojskie jedzonko. Danie świetnie utożsamia się z jego wyjątkowym sposobem bycia, temperamentem, żywiołowością, otwartością oraz tak, jak on rozgrzewa nie tyle brzuchy, co nawet najbardziej zlodowaciałe serca. Nasze serducha dosłownie płoną żywym ogniem, a Wasze? Dajcie koniecznie znać!



Pikantny rumek


Składniki:
  • Papryka żółta i czerwona
  • Pieczarki
  • Cebula
  • Ogórki konserwowe
  • Czerwona fasola w puszce
  • Pomidory z puszki
  • Koncentrat pomidorowy
  • Pierś z kurczaka
Przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, wegeta, bazylia






Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy wegetą, smażymy na patelni. Dalej- paprykę w większą kostkę, cebulę w piórka, ogórki w paseczki, a pieczarki w talarki. Do garnka wlewamy niewielką ilość wody, do której wrzucamy pieczarki. Następnie do gotujących się pieczarek wrzucamy ogórki, paprykę i chwile gotujemy na małym ogniu. Do powstałej zupy dokładamy kurczaka oraz przesmażoną cebulkę. Mieszając dorzucamy pomidory z puszki, fasolkę, koncentrat, przyprawiamy całość paprykami i bazylią. Jeśli danie jest zbyt gęste można dolać wody. Gotujemy do miękkości warzyw i to na tyle ☺

Uwaga! Jeśli mieszkacie w terenie zabudowanym istnieje spore ryzyko pojawienia się niespodziewanych gości.







SMACZNEGO


A następny post, który czeka w kolejce i niebawem pojawi się na blogu dedykujemy wszystkim amatorom słodkości. Czy są tu chętne łasuchy?


Pozdrawiamy,
Krzysiu, Gosia, Sebastian, Sławek, Bogusław, Paula

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz