Dziś mamy dla Was szybki, łatwy i smaczny post o ogórkach małosolnych, które będą wisienką na chlebku ze swojskim smalcem (Domowy smalec z Lucynowa.).10 lipca nasz Środowiskowy Dom Samopomocy organizuje piknik rodzinny w swojskim klimacie, z okazji 15lecia istnienia naszego ośrodka. To dla naszej pracowni kolejne ogromne wyzwanie. Będziecie trzymać kciuki by wszystkim naszym gościom smakowały nasze przekąski?
Składniki:
- Ogórki gruntowe
- Chrzan
- Koper
- Liść winogrona
- Czosnek
- 1 łyżka grubej soli na litr wody
Na spód kamieniaka wrzuciliśmy 3 ząbki czosnku, gałązke kopru, korzeń chrzanu oraz liść winogrona. Bogusław ciasno poukładał ogórki ciemną końcówką ku dołowi. Na górze ponownie poukladaliśmy kawałki czosnku, kopru, chrzanu, liść winogrona. Całość zalaliśmy roztworem wody z solą.
Mamy nadzieję, że za 5 dni ogórki będą już gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz