Dziś mamy dla Was post nie z deserem, nie z zupką, nie z super daniem. Przygotowaliśmy wyśmienitą przekąskę, która idealnie sprawdzi się jako szybki poczęstunek dla gości przy tzw. szwedzkim stole. Pastę robi się łatwo, szybko, a smak totalnie zaskakuje. Nasi goście byli zachwyceni!
Mini kanapeczki z pastą łososiową
- 400 g łososia wędzonego na ciepło
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 100 g twarogu
- 2 usmażone cebule na złoto
- 1 pęczek szczypiorku
- dużo kolorowego mielonego pieprzu
- 4 łyżki majonezu
- sól do smaku
- 2 łyżki masła lub oleju
Jajka ugotowałyśmy na twardo, obrałyśmy ze skorupek i dodałyśmy do miski z wędzonym łososiem. Cebulkę pokroiłyśmy i usmażyłyśmy na złoty kolor, a następnie dodałyśmy do jajek i łososia. Do miski dorzuciłyśmy twaróg, a całość Kinia dokładnie zblendowała tworząc puszystą pastę, którą wzbogaciłyśmy o majonez i posiekany szczypiorek. Kinga dokładnie wszystko wymieszała, a pastę ułożyłyśmy na pokrojonych bagietkach, a kropką nad i był posiekany koper i kolorowy pieprz usypany na samej górze.
SMACZNEGO!
Pozdrawiamy,
Kinga i Paula
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz